Καλώς ήρθατε στο Afrodite-Hotel. Απολαύστε μοναδικές καλοκαιρινές διακοπές με θέα το απέραντο γαλάζιο.

Αρχαιολογικού ενδιαφέροντος

Η Κυνουρία πήρε το όνομα της από τον γιο του Περσέα τον Κύνουρο, κατά τον Πλούταρχο ο Δαναός πριν φτάσει στην Αργολίδα κατά την Πρωτοελλαδική περίοδο εγκαταστάθηκε και κατοίκησε σε παραλιακό μέρος της Θυρέας στα «Πυράμια» το σημερινό Παράλιο Άστρος, (Πυράμια από το σχήμα πυραμίδας που έχει η χερσόνησος του Παραλίου Άστρους, ευρύτερη στη βάση και στενότερη στη κορυφή).

Ο Αρχαιολογικός χώρος Εύας όπου βρίσκεται η έπαυλη του Ηρώδη Αττικού (2ος μ.Χ. αιώνας ) σε απόσταση 8 χιλιόμετρα δυτικά από το Παράλιο Άστρος δίπλα στο µοναστήρι της Λουκούς.

Στο Μεσόγειο Αστρος λειτουργεί αρχαιολογικό μουσείο όπου εκτίθενται τα ευρήματα από τον αρχαιολογικό χώρο Εύας.

Το Κάστρο της Ωριάς βρίσκεται κοντά στον Αγιο Ιωάννη Κυνουρίας, 2 χιλιόμετρα από τον αμαξιτό δρόμο και πάνω σε έναν λόφο στη θέση "Ξηροκάμπι" σώζονται τα ερείπια του Κάστρου της Ωριάς, μεσαιωνικού κάστρου κτισμένου την περίοδο της Φραγκοκρατίας. Από το κάστρο, διασώζονται λείψανα του οχυρωτικού περιβόλου, των πυλών και ενός πύργου.

Το Ελληνικόν είναι τοποθεσία στην Κυνουρία, 8 χιλ. ΝΔ του Άστρους, στο δρόμο Άστρους - Άγιου Πέτρου, με ελάχιστα σπίτια, όπου υπάρχουν λείψανα αρχαίου οικισμού που ταυτίζεται με την πόλη Θυρέα.

Η αρχαία Ανθήνη , οχυρωμένος οικισμός που στην παραλία του Αγίου Ανδρέα Σώζονται τμήματα από τον εξωτερικό περίβολο με πύργους του 5ου-4ου αιώνα π.Χ.
arxaiol1

Αργότερα η πόλη μεταφέρθηκε χαμηλότερα προς τη θάλασσα, όπου σώζονται υστερορωμαϊκά ερείπια και συμπληρωματική οχύρωση από τους βυζαντινούς χρόνους. Κοντά στο κάστρο σώζεται μισό κατεστραμμένο τοξωτό λιθόκτιστο γεφύρι.
arxaiol2

Το Κάστρο του Παραλίου Αστρους που βρίσκεται στην νότια κορυφή του λόφου «Νησί» δεσπόζει από τα χρόνια της φραγκοκρατίας.
arxaiol3

Το έχτισε το 1256 μ.Χ. ο πρίγκιπας Γουλιέλμος Βιλεαρδουινός (Castello della estella) και διέμενε σ' αυτό ο Ενετός Διοικητής. Στα μεταγενέστερα χρόνια της Τουρκοκρατίας το κάστρο διαμορφώθηκε σε ισχυρό αμυντικό συγκρότημα.

arxaiol4

booknow2

joomla компоненты

/